• Buurtbemiddeling
  • Verwijzers
  • Blog
  • Buurtbemiddelaar
  • Contact
  • Home / Blog / Burendag 28 september 2024: Kom jij ook?

    Burendag 28 september 2024: Kom jij ook?

    Morgen, 28 september 2024, vieren we Burendag! Deze dag komen buren in Enschede en heel Nederland samen om hun buurt gezelliger te maken. Sinds 2006 motiveert Burendag om activiteiten te organiseren, zoals barbecues en picknicks. Buurtbemiddeling ondersteunt deze initiatieven voor een goede sfeer en hechtere banden. Laten we samen een gezellige buurt creëren!



    Wat is Burendag?

    Burendag is een dag om samen met je buren te vieren. Het idee is dat buren elkaar op deze dag ontmoeten, iets leuks doen en samen de buurt verbeteren. Burendag werd in 2006 gestart door Douwe Egberts en het Oranje Fonds en is sindsdien elk jaar een groot succes. Het maakt niet uit of je al jaren in de straat woont of net bent verhuisd; iedereen is welkom om mee te doen!


    Waarom Burendag belangrijk is 

    Goede buren zijn goud waard. Wanneer je je buren kent en elkaar helpt, voelt de buurt meteen een stuk vriendelijker en veiliger aan. Een praatje op straat, samen een kop koffie drinken of elkaar helpen met een klusje - zulke kleine dingen maken een groot verschil. Burendag biedt een uitstekende kans om deze contacten te versterken of nieuwe vriendschappen te sluiten. 


    Hoe vier jij Burendag?

    Morgen is een geweldige dag om naar buiten te gaan en contact te leggen met je buren. Misschien zijn er al activiteiten georganiseerd in jouw buurt, zoals een buurtfeest of een gezamenlijke lunch. Of misschien wil je gewoon iets kleins doen, zoals een kopje koffie drinken met de buurman of buurvrouw. Alles kan en alles mag, zolang het maar draait om gezelligheid en samenzijn.

    Wij doen ook mee aan Burendag! Alle mensen in de gemeente Enschede die iets organiseren, ontvangen van ons een presentje dat begin volgende week wordt bezorgd. Hiermee willen we hen bedanken voor hun inzet om Goede Buren en Betere Buurten te creëren. 


    Samen maken we de buurt beter!

    Laten we er morgen een fantastische Burendag van maken! Kom naar buiten, doe mee met de activiteiten en leer je buren beter kennen. Samen kunnen we de buurt een stukje mooier en gezelliger maken.

    Hopelijk zien we je morgen op Burendag!

    buurtbemiddeling enschede


    Meer informatie of vragen? Twijfelt u of buurtbemiddeling u kan helpen?

    Neem gerust contact op met Buurtbemiddeling. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en adviseren. U kunt hiervoor ook het onderstaande contactformulier gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.