• Buurtbemiddeling
  • Verwijzers
  • Blog
  • Buurtbemiddelaar
  • Contact
  • Home / Blog / Nieuwe samenwerking helpt statushouders in Enschede

    Nieuwe samenwerking helpt statushouders in Enschede


    In Enschede is iets bijzonders aan de hand! Sinds kort werken Vluchtelingenwerk Enschede en Buurtbemiddeling Enschede samen om statushouderen - vluchtelingen die in Nederland mogen blijven - te helpen beter met hun buren om te gaan. Deze samenwerking zorgt ervoor dat nieuwkomers en bestaande bewoners dichter bij elkaar komen, wat bijdraagt aan een harmonieuze en warme samenleving in onze stad. 


    Wat houdt de samenwerking in?

    Het doel van deze samenwerking is om statushouders te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om op een positieve manier met hun buren om te gaan. Tijdens speciale voorlichtingsbijeenkomsten praten we over verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor een goede relatie met buren. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen leerzaam, maar ook gezellig en interactief!

    Statushouders leren bijvoorbeeld over de verschillen in gewoontes en omgangsvormen tussen culturen. Dit helpt hen beter te begrijpen hoe Nederlanders communiceren en wat de ongeschreven regels zijn in de Nederlandse buurten. Bovendien krijgen ze praktische tips over hoe ze op een goede manier met hun buren kunnen praten en wat ze kunnen doen als er problemen ontstaan.


    Kennis en ondersteuning

    Buurtbemiddeling Enschede brengt haar expertise in op het gebied van het voorkomen en oplossen van conflicten. Ze delen waardevolle kennis over hoe je misverstanden kunt voorkomen en hoe je op een respectvolle manier een conflict kunt bespreken en oplossen. Dit is essentieel om een vreedzame en gezellige leefomgeving te creëren.

    Aan de andere kant staat Vluchtelingenwerk Enschede klaar om de statushouders te ondersteunen en te begeleiden. Ze bieden een luisterend oor, geven advies en helpen waar nodig. Samen zorgen ze ervoor dat statushouders zich welkom voelen en beter kunnen integreren in hun buurt.


    Waarom is deze samenwerking belangrijk?

    Deze samenwerking is van groot belang voor de stad Enschede. Het helpt nieuwkomers en bestaande bewoners dichter bij elkaar te brengen, wat de sociale cohesie versterkt. Door samen te werken aan begrip en respect, zorgen we ervoor dat iedereen prettig samenleeft in Enschede. Het is een win-winsituatie: statushouders voelen zich meer thuis en de buurt wordt rijker en diverser.

    Daarnaast draagt deze samenwerking bij aan het voorkomen van conflicten en het bevorderen van een positieve en ondersteunende gemeenschap. Iedereen verdient een plek waar ze zich veilig en gerespecteerd voelen, en dankzij deze samenwerking komen we steeds dichter bij dat ideaal.


    Samen de toekomst in

    Met trots kijken we naar de toekomst en zien we hoe deze samenwerking bijdraagt aan een warme, betrokken en harmonieuze samenleving in Enschede. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze mooie reis. Laten we samen werken aan een stad waar iedereen zich thuis voelt!

    Wil je meer weten over deze samenwerking of wil je zelf een steentje bijdragen? Neem dan contact op met Vluchtelingenwerk Enschede of Buurtbemiddeling Enschede. Samen maken we het verschil!


    Voel je vrij om dit bericht te delen met je netwerk en de boodschap van samenwerking en saamhorigheid verder te verspreiden. Samen bouwen we aan een beter Enschede!


    Meer informatie of vragen? Twijfelt u of buurtbemiddeling u kan helpen?

    Neem gerust contact op met Buurtbemiddeling. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en adviseren. U kunt hiervoor ook het onderstaande contactformulier gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.